Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч Президента з Прем’єр-міністром, яку перервали й не поновили в середу, мають продовжити в четвер, повідомляють у прес-службі голови держави


Їхня зустріч удень у середу перервалася і по обіді вже не поновилася. Прем’єр натомість прилетів у середу ввечері до Донецька на футбольний матч донецького «Шахтаря» i київського «Динамо», інформують у прес-службі українського уряду. Водночас у четвер, як очікували напередодні, Президент мав би бути в Брні в Чехії на саміті голів держав Середньої Європи, а Прем’єр-міністр — у Ялті на засіданні Ради голів урядів країн — учасниць СНД.


Точний час цієї зустрічі не оголошують.

Раніше очікували, що Віктор Ющенко і Віктор Янукович у середу мали заслухати звіт спільної робочої групи з підготовки парламентських виборів.

Їхня зустріч удень у середу перервалася і по обіді вже не поновилася.

Прем’єр натомість прилетів у середу ввечері до Донецька на футбольний матч донецького «Шахтаря» i київського «Динамо», інформують у прес-службі українського уряду.

Водночас у четвер, як очікували напередодні, Президент мав би бути в Брні в Чехії на саміті голів держав Середньої Європи, а Прем’єр-міністр — у Ялті на засіданні Ради голів урядів країн — учасниць СНД.

У вівторок Віктор Ющенко заявив, що дата проведення дострокових виборів стане відомою до кінця цього тижня; коаліція так не вважає.

Відкриваючи в середу засідання Кабміну, Віктор Янукович сказав, що погоджується на проведення дострокових виборів Верховної Ради наприкінці вересня — на початку жовтня.

За словами прем’єра, лідера Партії регіонів, його політична сила не братиме участі у виборах у червні.

Віктор Ющенко на зустрічі з іноземними інвесторами і представниками дипломатичного корпусу в середу сказав, що робоча група, яка розробляла законопроекти щодо проведення позачергових виборів Верховної Ради, вичерпала свої можливості.

За словами голови держави, протягом трьох тижнів роботи було досить можливостей для кожної з політичних сил висловити свої побажання з приводу законопроектів, над якими працювала робоча група.

«Власне, переговори завершені. Сторонам уже нічого сказати один одному — я маю на увазі парламентсько-політичні сили. До мене йдуть звернення від політичних сил припинити ці консультації. Їх досить для того, щоб прийняти рішення за наявності політичної волі», — заявив Президент.

Віктор Ющенко зазначив, що вважає за можливе призначити дату позачергових виборів уже на цьому тижні, а на наступному провести голосування в парламенті з необхідних для таких виборів законопроектів.

Напередодні Президент і Прем’єр-міністр домовилися були затвердити дату проведення позачергових виборів Верховної Ради до 27 травня.

Голова держави запевнив, що політична криза має бути вирішена правовим шляхом.

«Кожний свій крок, який я робив і буду робити, буде базуватися винятково на правовій основі, ніяких силових рішень у країні не буде прийнято», — наголосив він.

За словами Віктора Ющенка, позачергові вибори Верховної Ради є єдиним способом вийти з кризи.

Робочу групу, до якої входять представники коаліції та опозиції, три тижні тому створили Президент та прем’єр для підготовки позачергових виборів до Верховної Ради.

У вівторок опозиція востаннє прийшла на засідання — так заявив представник БЮТ Йосип Вінський.

«Я особисто останній раз на робочій групі. Або ми сьогодні приймаємо підсумкові рішення… Я вважаю, що сьогодні має бути результат, після чого має діяти Президент. Усі документи для того, щоб провести дострокові вибори, робоча група напрацювала. Закон про вибори ми відпрацювали, питання фінансування ми відпрацювали, постанова в загальному, яка дає можливість це робити, відпрацьована. Все інше не має значення для проведення виборчої кампанії дострокової», — вважає Вінський.

Водночас коаліція стверджує, що переговори про проведення дострокових виборів завершаться не раніше, ніж за два тижні.

«Регіонал» Володимир Сівкович, зокрема, заявив: «Законопроекти з’являться не раніше, ніж через два тижні у Верховній Раді. Ухвалюватися вони будуть до нашої відпустки, до кінця липня. Потім місяць перерви, а потім вибори. Жовтень, вересень, серпень — три місяці на вибори. І місяць на конституційні терміни для виборів. З 1 серпня почнеться термін».

Матеріали до теми:

• Рене Ван дер Лінден відвідав Україну • Україна-ПАРЄ: довкола української кризи • Конституційна колотнеча триває • Оксана Забужко: «У нас зазвичай політикою називається стриптиз політичних еліт і розклади між ними, ця сама картярська гра, в яку вони бавляться. Значить Петя проти Васі, Вася проти Юлі, Юля проти Віті і так далі...» • Свобода слова у Росії і вплив російських ЗМІ на Україну • Конституційний Суд припинив розгляд Указу Президента про розпуск парламенту від 2 квітня • Третій тиждень перемовного марафону
XS
SM
MD
LG