Доступність посилання

ТОП новини

НАТО вітає угоду про дострокові вибори в Україні і висловлює готовність допомагати Києву на шляху до євроатлантичної інтеграції


Про це заявив у четвер Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер після закінчення засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.


Про це заявив у четвер Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер після закінчення засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Союз НАТО і надалі підтримуватиме демократію, верховенство права в Україні, він зацікавлений у створенні спільної безпеки з цієї країною та в громадянському і демократичному контролі над українськими силами безпеки, зазначив керівник альянсу на відкритті Комісії Україна-НАТО.

На прес-конференції Яап де Хооп Схеффер повідомив, що альянс вітає домовленості про дострокові вибори в України – це, мовляв, заспокоїть політичні пристрасті. Він похвалив Україну і її міністра оборони Анатолія Гриценка за те, що було проведено низку реформ у секторі безпеки і збройних сил та ухвалено низку важливих документів.

А про дату приєднання Києва до Плану дій щодо членства в НАТО Яап де Хооп Схеффер, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, сказав так: «Країни НАТО готові підтримувати Україну на її шляху до євроатлантичної інтеграції, коли б така підтримка була необхідна. Я можу повторити – Україна зробила великий поступ, але коли це може призвести до подальших кроків, я насправді не можу сказати. Це залежить від намірів українського народу і від того, як країни НАТО оцінюють виконану роботу. Більше я зараз не можу сказати».

Матеріали до теми:

• Євроатлантична інтеграція України триває • Віктор Ющенко: У зв''язку з можливим перенаціленням російських ракет на об’єкти у Європі Україна повинна прискорити вступ у НАТО • Міжнародний форум «Євроатлантичне майбутнє України» • «НАТО: свій чи чужий?»
XS
SM
MD
LG