Доступність посилання

ТОП новини

Виборча кампанія по-достроковому


Тетяна Ярмощук Київ, 25 червня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Заяви про покращення рівня життя населення та ходіння політиків у народ. Передвиборча кампанія розпочалася. Не де-юре, але де-факто. Хто з ким блокуватиметься, хто ким прикрашатиме виборчі списки, і якими обіцянками політики тішитимуть виборців?


Допоки Президента та Прем’єр-міністр обіцяють електорату покращити рівень добробуту, партійці ідуть у народ. “Наша Україна”, яка на вибори йтиме блоком з “Народною Самообороною” та “Українською правицею”, обіцяє, що у виборчий список увійдуть лише ті, хто добровільно напише заяви про відмову від депутатської недоторканності. Про це лідер нашоукраїнців В’ячеслав Кириленко заявив під час регіонального туру.

У Блоці Юлії Тимошенко кажуть, що виборчі списки на дострокові вибори не дуже відрізнятимуться від минулих.

Анатолій Семинога: “Є команда БЮТ, яка спрацювалася, яка продемонструвала своє вміння тримати удар в опозиції. Я переконаний, що коли команда буде при владі, вона теж зуміє продемонструвати результат. В той же час, замість тих депутатів, які вибули, зайде нова команда, нові партійці, бо кожна обласна організація готувала свої пропозиції до з’їзду з цього приводу”.

Регіонали кажуть, що лише звіряють списки

Коаліціянти ж продовжують наполягати, що підстав для дочасних виборів немає й досі. Втім, до виборів почали готуватися і їхні штаби.

Заступник керівника фракції Партії регіонів Василь Кисельов зазначив: “Для того, щоб люди не розхолоджувалися, ми даємо своїм на місцях звірити списки в штабах, подивитися тих, хто буде контролювати вибори, списки кандидатів у окружні та дільничні комісії... Але я особисто вважаю, що вибори цього року не відбудуться”.

«Політика не стала супер прибутковим бізнесом»

Чим же ознаменується чергова передвиборча кампанія?

Політолог Олександр Палій: “Інвестиції в політику, завдяки оцим достроковим перевиборам значною мірою не виправдали себе. Депутати з різних таборів, швидше за все, встигли відбити кошти за свою політичну діяльність, які вони потратили на попередні вибори. Однак, політика не стала супер прибутковим бізнесом для абсолютної більшості депутатів. Ця виборча кампанія буде відзначатися тим, що політики не будуть вкладати в неї всі інвестиції, розглядати її як останній і вирішальний бій”.

Відповідно до третього Указу Президента про розпуск парламенту, дострокові вибори мають відбутися 30 вересня.

Матеріали до теми:

• Що спустить політиків на грішну землю? (Прямий ефір) • Польові дослідження Центвиборчкомів • Президент Віктор Ющенко закликає політичні сили публічно зобов’язатися скасувати необмежену депутатську недоторканність • Нові політичні обличчя: чи сприятимуть перевибори їхній появі? • Чому й надалі опозиція нагадує Лебедя, Рака і Щуку? З приводу останніх заяв представників мегаблоку. • Третій раз в Конституційний Суд • Політична криза в Україні: як її бачать журналісти в Донецьку і Львові?
XS
SM
MD
LG