Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав правомірною постанову ЦВК про формування окружних виборчих комісій за участі членів БЮТ i «Нашої України»


Таким чином Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову Соціалістичної партії, яка оскаржувала участь представників цих блоків у виборчих комісіях. .


Таким чином Окружний адміністративний суд Києва у четвер відмовив у задоволенні позову Соціалістичної партії, яка оскаржувала участь представників цих блоків у виборчих комісіях.

Соцпартія аргументувала свою позицію тим, що депутатських фракцій БЮТ i «Наша Україна» вже не існувало на момент початку виборчого процесу.

Постанова суду може бути оскаржена у Вищому адміністративному суді України у дводенний термін.

Представник СПУ Сергій Бойко заявив, що Соцпартія має намір оскаржити це рішення.

Раніше цього тижня цей самий Окружний адміністративний суд Києва вже відхилив інший схожий позов СПУ до ЦВК щодо участі БЮТ і «Нашої України» в створенні виборчкомів. Те рішення суду Соцпартія вже оскаржила.

ЦВК у понеділок, 13 серпня, сформувала усі 225 окружних виборчих комісій. Половина складу кожної окружної комісії – 9 осіб із 18 – представляє блоки «Наша Україна» і БЮТ, а друга половина – представляє коаліційні партії: «регіони», соціалістів і комуністів. За це проголосували 14 із 15 членів ЦВК.

Матеріали до теми:

• Суд не задовольнив позов Соцпартії до ЦВК щодо участі БЮТ та «Нашої України» у формуванні виборчих комісій, СПУ оскаржить це рішення • ЦВК зареєструвала кандидатів у народні депутати від БЮТ • ЦВК має сьогодні повторно розглянути питання про реєстрацію виборчого списку БЮТ • ЦВК звинувачує БЮТ у тиску, БЮТ не збирається виконувати вимоги ЦВК, Президент не бачить у підготовці до виборів «фундаментальних ексцесів» • БЮТ проти ЦВК • Європарламент стурбований, що ЦВК відкладає реєстрацію опозиційних партій на дострокові вибори в Україні • Центрвиборчком сформував усі 225 окружних виборчих комісій
XS
SM
MD
LG