Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів допускає можливість неучасті у виборах і стверджує про нібито плани їхньої фальсифікації; БЮТ пов’язує ці заяви зі страхом «регіонів» програти вибори; про плани фальсифікацій із боку опонентів попереджає і опозиція


У повідомленні прес-служби Партії регіонів сказано, що проти цієї партії готують чергові провокації. БЮТ закликав Партію регіонів «не смішити людей і світову громадськість, не виступати з істеричними заявами, чесно піти на вибори, гідно їх програти і гідно працювати в опозиції». БЮТ і «Наша Україна – Народна самооборона» теж заявляють про можливі фальсифікації виборів, тільки з боку їхніх супротивників.


У повідомленні прес-служби Партії регіонів сказано, що проти цієї партії готують чергові провокації.

«Партія регіонів попереджає: якщо цинічні провокації наших опонентів… будуть тривати, Партія регіонів готова переглянути питання своєї участі в дострокових парламентських виборах», – мовиться в повідомленні.

При цьому Партія регіонів допускає можливість фальсифікації виборів Верховної Ради з подальшим затвердженням сфальсифікованих результатів виборів у судах.

«Ми не будемо брати участь в авантюрі під назвою „Вибори-2007“, у яких результати можуть бути визначені представниками Банкової, а після – „підтверджені“ у підконтрольних їм же судах», – сказано в повідомленні.

Зокрема, Партія регіонів прогнозує саботаж членів виборчих комісій від опозиції з метою непідписання членами комісій від опозиції протоколів голосування по округах, визнання виборів у цих округах недійсними й наступні судові розгляди.

При цьому Партія регіонів заявляє, що більша частина інформації про підготовку саботажу членів комісій надходить із Криму, Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської та Одеської областей.

Раніше в середу з такими самими твердженнями про нібито підготовку опозицією зриву виборів в округах, де ведуть перед «регіони», виступив під час свого перебування на Дніпропетровщині лідер цієї партії, Прем’єр-міністр Віктор Янукович.

А в четвер на засіданні депутатів від більшості в Верховній Раді 5-го скликання, яке вони присвятили розглядові проекту держбюджету на наступний рік, ті самі звинувачення повторив перший заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов.

Блок Юлії Тимошенко заявляє, що твердження Партії регіонів викликані її страхом перед «неминучою катастрофою» на виборах

БЮТ закликав Партію регіонів «не смішити людей і світову громадськість, не виступати з істеричними заявами, чесно піти на вибори, гідно їх програти і гідно працювати в опозиції», мовиться в заяві, яку поширила в четвер прес-служба блоку.

«Бютівець» Валерій Писаренко припускає, що самі заяви Партії регіонів про можливу відмову від участі у виборах є провокацією.

«Можливо, це якась провокація. Я не вірю, що сьогодні Партія регіонів може вийти з політичної боротьби. Це є неможливим і з боку юридичного, і з боку перспектив політичних для Партії регіонів», – заявив Валерій Писаренко в інтерв’ю Радіо Свобода.

БЮТ і «Наша Україна – Народна самооборона» теж заявляють про можливі фальсифікації виборів, тільки з боку їхніх супротивників

Блок «Наша Україна – Народна самооборона» повідомив у середу, що виявив у списках виборців у Луганську чимало «мертвих душ» та 65 тисяч «двійників».

Зокрема, регіональний штаб НУ-НС у перебігу реалізації проекту «Фантом – перевірки виборчих списків» виявив у виборчих списках 435 громадян, яким виповнилося по 114 – 122 роки. При цьому 57 виборців, яким нібито по 108 років, народилися в один день – 31 грудня 1899 року й проживають у двох виборчих округах, мовиться в повідомленні прес-служби блоку.

Регіональний штаб НУ-НС заявляє, що це підготовка до фальсифікації виборів.

Тим часом Блок Юлії Тимошенко також прогнозує можливі фальсифікації результатів виборів Верховної Ради через неточності в списках виборців.

А Комітет виборців України припускає, що понад 1 мільйон громадян не зможуть проголосувати на виборах Верховної Ради через неточності в списках виборців.

Матеріали до теми:

• Микола Азаров: Відмова Партії регіонів від участі у виборах означатиме їхнє скасування • Блок «Наша Україна – Народна самооборона» виявив у виборчих списках в Луганську чимало «мертвих душ» та «двійників»
XS
SM
MD
LG