Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко закликав ЦВК «не політизувати свою роботу», а регіоналка Раїса Богатирьова розкритикувала вже реакцію Президента на ухвалу Центрвиборчкому


Віктор Ющенко вважає, що ЦВК своєю постановою про те, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього, перевищила свої повноваження. «Це не їхня компетенція – давати такі рекомендації чи оцінки», – заявив Ющенко. Він наголосив, що як голова держави він є учасником політичного процесу. Тим часом один із лідерів Партії регіонів Раїса Богатирьова заявила, що критика Президента Віктора Ющенка на адресу Центрвиборчкому підтверджує, що «глава держави вважає себе вищим за будь-який закон».


Віктор Ющенко вважає, що Центрвиборчком своєю постановою про те, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього, перевищив свої повноваження.

«Це не їхня компетенція – давати такі рекомендації чи оцінки», – заявив Ющенко в суботу.

Президент наголосив, що як голова держави він є учасником політичного процесу.

Напередодні, увечері в п’ятницю, ЦВК в своїй постанові за скаргою Соціалістичної партії вирішила, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього.

У Секретаріаті Президента цю постанову назвали необґрунтованою і безпідставною.

Тим часом один із лідерів Партії регіонів Раїса Богатирьова заявила, що критика Президента Віктора Ющенка на адресу ЦВК підтверджує, що «глава держави вважає себе вищим за будь-який закон».

Раїса Богатирьова зазначила, що Партія регіонів украй стурбована існуючою зневагою Президента України до основних демократичних принципів і норм.

«Президент виступив з нападками на рішення ЦВК, яка визнала його винним у втручанні у виборчий процес. Він продовжує вважати себе вищим за будь-який закон. Це неприйнятно», – сказала Богатирьова.

При цьому вона зазначила, що Комітет виборців України (КВУ) також заявив, що Президент перетнув, принаймні, «етичні межі», беручи участь в кампанії від імені «помаранчевих» сил.

За словами Раїси Богатирьової, Президентові пора припинити свою партійну ангажованість і продемонструвати повагу до українського народу, його інститутів і демократії.

Матеріали до теми:

• Янукович вважає «очевидним» рішення ЦВК зобов’язати Ющенка утримуватися від передвиборчої агітації • Президент закликав узяти активну участь у голосуванні на позачергових виборах до Верховної Ради • Ющенко закликає Януковича «повернутися в своїх діях до законності» • У Секретаріаті Президента називають необґрунтованою і безпідставною ухвалу ЦВК, яка зобов’язує голову держави утримуватися від передвиборчої агітації • ЦВК вважає, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього • Янукович у відкритому листі до Ющенка критикує Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона»
XS
SM
MD
LG