Доступність посилання

ТОП новини

Участь Президента у виборчий кампанії «Нашої України – Народної Самооборони» є законною, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода представник блоку Юрій Кармазин


Минулої п’ятниці Центрвиборчком визнав, що агітація Президента за блок «Наша Україна-Народна Самооборона» несумісна з його статусом глави держави. Більше тижня тому виступаючи на мітингу у Львові Віктор Ющенко закликав підтримати блок «НУ-НС» на виборах до Верховної Ради. Напердодні один із лідерів Партії регіонів Раїса Богатирьова заявила, що Президентові пора припинити свою партійну ангажованість.


«Я не збираюся ніяких дій вчиняти щодо виконання незаконного рішення ЦВК. Повноваження Президента регламентуються розділом п’ятим Конституції України. Там ніде немає про те що він не може мати власних уподобань», – сказав представник «Нашої України – Народної Самооборони» Юрій Кармазин.

Минулої п’ятниці Центрвиборчком визнав, що агітація Президента за блок «Наша Україна-Народна Самооборона» несумісна з його статусом глави держави.

Більше тижня тому виступаючи на мітингу у Львові Віктор Ющенко закликав підтримати блок «НУ-НС» на виборах до Верховної Ради.

Віктор Ющенко вважає, що Центрвиборчком своєю постановою про те, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього, перевищив свої повноваження.

«Це не їхня компетенція – давати такі рекомендації чи оцінки», – заявив Ющенко в суботу.

Президент наголосив, що як голова держави він є учасником політичного процесу.

Напердодні один із лідерів Партії регіонів Раїса Богатирьова заявила, що Президентові пора припинити свою партійну ангажованість і продемонструвати повагу до українського народу, його інститутів і демократії.

Матеріали до теми:

• Виборча юриспруденція • Янукович вважає «очевидним» рішення ЦВК зобов’язати Ющенка утримуватися від передвиборчої агітації • Президент закликав узяти активну участь у голосуванні на позачергових виборах до Верховної Ради • Ющенко закликає Януковича «повернутися в своїх діях до законності» • У Секретаріаті Президента називають необґрунтованою і безпідставною ухвалу ЦВК, яка зобов’язує голову держави утримуватися від передвиборчої агітації • ЦВК вважає, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього • Янукович у відкритому листі до Ющенка критикує Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона»
XS
SM
MD
LG