Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко закликав ЦВК «не політизувати свою роботу», а регіоналка Раїса Богатирьова розкритикувала вже реакцію Президента на ухвалу Центрвиборчкому


Віктор Ющенко вважає, що ЦВК своєю постановою про те, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього, перевищила свої повноваження. «Це не їхня компетенція – давати такі рекомендації чи оцінки», – заявив Ющенко. Він наголосив, що як голова держави він є учасником політичного процесу. Тим часом один із лідерів Партії регіонів Раїса Богатирьова заявила, що критика Президента Віктора Ющенка на адресу Центрвиборчкому підтверджує, що «глава держави вважає себе вищим за будь-який закон».


Віктор Ющенко вважає, що Центрвиборчком своєю постановою про те, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього, перевищив свої повноваження.

«Це не їхня компетенція – давати такі рекомендації чи оцінки», – заявив Ющенко в суботу.

Президент наголосив, що як голова держави він є учасником політичного процесу.

Напередодні, увечері в п’ятницю, ЦВК в своїй постанові за скаргою Соціалістичної партії вирішила, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього.

У Секретаріаті Президента цю постанову назвали необґрунтованою і безпідставною.

Тим часом один із лідерів Партії регіонів Раїса Богатирьова заявила, що критика Президента Віктора Ющенка на адресу ЦВК підтверджує, що «глава держави вважає себе вищим за будь-який закон».

Раїса Богатирьова зазначила, що Партія регіонів украй стурбована існуючою зневагою Президента України до основних демократичних принципів і норм.

«Президент виступив з нападками на рішення ЦВК, яка визнала його винним у втручанні у виборчий процес. Він продовжує вважати себе вищим за будь-який закон. Це неприйнятно», – сказала Богатирьова.

При цьому вона зазначила, що Комітет виборців України (КВУ) також заявив, що Президент перетнув, принаймні, «етичні межі», беручи участь в кампанії від імені «помаранчевих» сил.

За словами Раїси Богатирьової, Президентові пора припинити свою партійну ангажованість і продемонструвати повагу до українського народу, його інститутів і демократії.

Участь Президента у виборчий кампанії «Нашої України – Народної Самооборони» є законною, заявив в інтерв’ю Радіо Свобода представник блоку Юрій Кармазин.

«Я не збираюся ніяких дій вчиняти щодо виконання незаконного рішення ЦВК. Повноваження Президента регламентуються розділом п’ятим Конституції України. Там ніде немає про те що він не може мати власних уподобань», – сказав представник «Нашої України – Народної Самооборони» Юрій Кармазин.

Матеріали до теми:

• Виборча юриспруденція • Янукович вважає «очевидним» рішення ЦВК зобов’язати Ющенка утримуватися від передвиборчої агітації • Президент закликав узяти активну участь у голосуванні на позачергових виборах до Верховної Ради • Ющенко закликає Януковича «повернутися в своїх діях до законності» • У Секретаріаті Президента називають необґрунтованою і безпідставною ухвалу ЦВК, яка зобов’язує голову держави утримуватися від передвиборчої агітації • ЦВК вважає, що Президент незаконно бере участь у передвиборчій агітації і має утримуватися від цього • Янукович у відкритому листі до Ющенка критикує Президента за участь в агітаційних заходах та рекламі блоку «Наша Україна – Народна самооборона»
XS
SM
MD
LG