Доступність посилання

ТОП новини

Помпео розповів, як американцям варто ставитись до повідомлень RT


Державний секретар США Майк Помпео
Державний секретар США Майк Помпео

Держсекретар США Майк Помпео закликав американців бути пильними щодо пропаганди від іноземних урядів, таких, як Китай, Іран та Росія, і, зокрема критично ставитись до інформації від російського прокремлівського каналу RT.

«Ці країни, їхні лідери, їхні розвідки, військовий апарат та громадська інформація часто націлені на те, щоб наразити на ризик наші демократичні цінності», – наголосив Помпео, відповідаючи на питання регіональних американських ЗМІ в режимі телеконференції 15 жовтня.

Як влада, так і пересічний глядач мають вирізняти дезінформацію і вживати кроків задля її усунення, вважає Помпео.

Коли ви бачите певну історію на RT, треба зважати, що на цю діяльність впливає Росія
Майк Помпео

«Кожен із нас має власну відповідальність, і Сполучені Штати мають вирізняти цю дезінформацію і повідомляти про неї народові Америки, – заявив головний дипломат США в коментарі телеканалові WIBC з Індіанаполіса. – Однак всі маємо бути обережними. Коли хтось із «Інституту Конфуція» говорить про переваги й велич Комуністичної партії Китаю, треба розуміти, звідки це походить. Коли ви бачите певну історію на RT, треба зважати, що на цю діяльність впливає Росія. Може, там і є правдива інформація, але потрібно її дуже уважно оцінювати».

Помпео відзначив, що зусилля іноземних урядів для поширення дезінформації в США відбуваються на тлі підготовки до виборів президента, запланованих на 3 листопада.

«Ці уряди не хочуть демократії. Вони не хочуть, щоб наші вибори були успішними», – додав Помпео в коментарі виданню з Аризони KTAR.

Раніше цього року США визнали китайський «Інститут Конфуція» місією іноземної держави.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG