Доступність посилання

ТОП новини

Син за батька. Підряд Ничипоренків («СХЕМИ» | ВИПУСК №90)


Також у випуску: Багаті судді бідних родичів | Толчин. Не склалося

Багаті родичі бідних суддів

Часто судді декларують, що живуть на свою скромну зарплату – не мають ні палаців, ні люксових авто. Та варто глянути на їхніх родичів – дружин, дітей та навіть тещ. Ось хто часто-густо виявляється мільйонерами в суддівських родинах. Записати віллу на родича – типовий хід чиновника, прокурора чи судді, щоб уникнути питань журналіста чи правоохоронця про походження грошей. Але ми їх все одно ставимо. Про багатих родичів бідних суддів – Катерина Каплюк.


Толчин. Не склалося

І трохи про ефективність розголосу та журналістського контролю.

Станіслав Толчин не буде призначений заступником міністра енергетики з питань вугілля – про це нам в урядових кулуарах повідомив сам міністр Ігор Насалик. Днем раніше ми розповіли на сайті Радіо Свобода, що на засіданні 1 червня члени уряду одноголосоно схвалили кандидатуру Толчина на цю посаду. Залишався один крок – підпис Прем’єра Гройсмана під цим призначенням.

Ось і голова всесвітньої антикорупційної організації Transparency International Хосе Угас, який перебуває нині з візитом в Україні і навіть мав зустріч з Президентом Порошенком, каже, що до викриттів журналістів-розслідувачів варто прислухатися.

Перуанець Хосе Угас відомий тим, що будучи спеціальним прокурором у Перу, притягнув до відповідальності в тому числі і колишнього президента країни Альберто Фуджіморі – відправив його за корупцію до в’язниці на 25 років.

Син за батька. Підряд Ничипоренків

Син – прокурор, батько – депутат. Це не просто історія про успішну карєру всієї родини. Це історія про конфлікт інтересів. Днями прокурор Олексій Ничипоренко був призначений на впливову посаду в Генпрокуратурі. Як ми зясували, саме він вів справу щодо Віталія Хомутинніка – партійного боса свого батька-нардепа Валентина Ничипоренка (обидва з групи «Відродження»). Нещодавно уся група «Відродження» підтримала призначення Юрія Луценка на посаду Генпрокурора. Чим тепер закінчиться розслідування прокуратури щодо Хомутинніка, фігурантом якого він став ще торік після публікації його листування про корупційні розцінки на одеській митниці? Розповість Михайло Ткач.

  • Зображення 16x9

    Олександр Чорновалов

    Співпрацюю з Радіо Свобода з 2015 року. Журналіст-розслідувач телевізійної програми «Схеми. Корупція в деталях» (спільний проект Радіо Свобода та Першого суспільного). Маю економічну освіту. З 2005 по 2014 рік працював в щотижневій газеті «Комерсант-Україна», пройшов шлях від журналіста до редактора відділу. Призер і номінант багаточисленних журналістських конкурсів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG