Доступність посилання

ТОП новини

Родина з Луганщини створює мультики для малят українською мовою


Скріншот з мультфільму «Мультики про машини – добірка дитячих мультиків для розвитку»
Скріншот з мультфільму «Мультики про машини – добірка дитячих мультиків для розвитку»

Алевтина Гармаш

Сергій Тученко та його дружина Альона кілька місяців тому почали створювати дитячі мультфільми українською мовою та викладати їх на власному Youtube-каналі. Допомагає їм у створенні мультиків 3-річний син Максим. Його голос можна почути у заставці, деякі ідеї малюка втілюються у відео.

Родина Тученків живе у Лисичанську Луганської області. Тато Сергій за фахом енергетик, мама Альона – економіст. Влітку 2014 року у молодої родини народився син Максим. Перший місяць життя дитини збігся з активними бойовими діями у регіоні, захопленням Лисичанська та звільненням міста від бойовиків.

Ми змогли збагнути значення України та української мови для нас, а особливо для нашої дитини
Сергій Тученко

«Напевно, саме тоді ми змогли збагнути значення України та української мови для нас, а особливо для нашої дитини. Звісно, коли дитина зовсім маленька, вільного часу небагато. А коли трішки виросла і почала проявляти цікавість до мультиків, ми побачили, що добрих, приємних та корисних їх не так багато, тим паче українською мовою. Тому разом з дружиною вирішили спробувати зробити щось своє – дитині сподобалось», – розповідає Сергій.

Тоді створили власний канал «Хмаринка» на Youtube.

Відео на каналі набирають не так багато переглядів, як би цього хотілось, творча родина це пов’язує з відсутністю спецефектів та реклами.

Але Сергій та Альона не зупинились, вони продовжували створювати пізнавальне відео для малюків, і потроху на канал почались підписуватись люди, зростає кількість переглядів і з’явились вдячні відгуки від глядачів. Родина працює над покращенням якості свого контенту і сподівається, що її доробок стане корисним якомога більшій кількості малюків.

Родина з Луганщини створює мультики
Родина з Луганщини створює мультики

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

«Ми живемо в Україні і кожен має знати українську мову» – директор школи на Луганщині​

Тест на державність для політиків. Битва за українську мову​

«Якою мовою будемо проводити навчання, такою і буде держава» – директор київської школи​

Мовний режим у школах і завдання дерусифікації​

Війна проти України. Вбивство бібліотеки і українська мова​

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG