Доступність посилання

ТОП новини

Що в зоні ураження ЗСУ у Криму та Росії?


Що в зоні ураження ЗСУ у Криму та Росії?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:24:00 0:00

Чим ЗСУ можуть вражати цілі на дальності у тисячу кілометрів?

Удари по аеродрому Енгельс: багато українських, російських та західних ЗМІ пишуть, що удар міг завдати радянський безпілотник Ту-141 «Стриж», який якраз і може літати на дальність до 1000 кілометрів. В Укроборонпромі заявили, що на таку дальність може літати ще один безпілотник-камікадзе, але він ще на стадії тестування.

У матеріалах справи про шпигунство на КБ «Південне» говориться про те, що як мінімум один комплекс «Грім-2» (експортна назва «Сапсан») ще влітку 2022-го був готовий вже на 100%. Це оперативно-тактичний ракетний комплекс із можливістю запуску балістичних ракет на відстань до 500 кілометрів. ФСБ Росії цікавилися у своїх інформаторів Україні, чи не цим ракетним комплексом було обстріляно військовий аеродром у Новофедорівці, в анексованому Росією Криму.

Береговий мобільний ракетний комплекс «Нептун» може запускати крилаті ракети на відстань до 280 кілометрів. Не виключено, що комплекс «навчили» бити і по наземних цілях, кажуть військові експерти. Протикорабельні ракети Гарпун можуть вражати цілі на відстані від 150 до 280 кілометрів. Гарпуном було потоплено буксир російського флоту «Василь Бех» в акваторії Чорного моря.

Ракети «HARM», «HIMARS» «ВІЛЬХА-М» «ТОЧКА-У» можуть вражати цілі в районі Кримського перешийка та Армянська.

XS
SM
MD
LG