Доступність посилання

ТОП новини

Мінус 14 російських літаків за ніч? Що відомо про атаку на аеродром у Морозовську


Безпілотники атакували військовий аеродром у Морозовську Ростовської області РФ – про це вночі 5 квітня повідомили російські телеграм-канали та губернатор області Василь Голубєв.

Голубєв заявив про збиття російською ППО понад 40 цілей – однак навіть очевидці нарахували близько 60 вибухів. Цієї ж ночі вибухи лунали в Єйську Краснодарського краю та Енгельсі Саратовської області: у цих містах також розташовані військові аеродроми.

Вже вдень джерело Радіо Свобода повідомило, що атака дронів на аеродром у Морозовську – спільна операція СБУ та Сил оборони.

За даними джерела, на аеродромі були розташовані фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34, які Росія використовує для скидів керованих авіабомб на позиції ЗСУ та прифронтові міста.

«Знищено як мінімум шість військових літаків РФ, ще вісім було пошкоджено. Окрім техніки, близько 20 військових стали «двохсотими» або «трьохсотими», – розповіло джерело.

КАБи – керовані авіабомби – стали серйозною проблемою для Сил оборони та прифронтових міст. Російські війська рівняють ними із землею позиції та фортифікації українських військових, що дозволяє їм рухатися вперед. І роблять це часто безкарно, оскільки Україні бракує далекобійних засобів ППО, щоб збивати їх носії – літаки тактичної авіації.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:
Морозовськ – військовий аеродром у Ростовській області РФ, розташований за 3 км на південний захід від міста Морозовська. На аеродромі базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк 1-ї гвардійської змішаної авіаційної дивізії ВПС РФ (в/ч 75392 Міністерства оборони РФ). На аеродромі базуються бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.
XS
SM
MD
LG