Доступність посилання

ТОП новини

Україна задіяла новітню систему РЕБ, яка обмежила роботу російських безпілотників – Павлюк


Таким чином командувач ООС прокоментував нещодавнє знешкодження російського  безпілотника «Орлан-10» та інтенсивне застосування такої техніки по всій лінії зіткнення
Таким чином командувач ООС прокоментував нещодавнє знешкодження російського  безпілотника «Орлан-10» та інтенсивне застосування такої техніки по всій лінії зіткнення

З вересня в зоні проведення Операції Об’єднаних Сил налагоджена робота новітньої системи радіоелектронної боротьби, заявив в ексклюзивному інтерв’ю Донбас.Реалії командувач Операції Об’єднаних сил Олександр Павлюк.

Про це він сказав, коментуючи інформацію про нещодавнє знешкодження російського безпілотника «Орлан-10» та інтенсивне застосування такої техніки по всій лінії зіткнення.

«Вони використовувалися дуже інтенсивно до вересня місяця. У вересні ми напрацювали систему РЕБ, де замкнули новітні засоби РЕБ, випущені Україною, новітні засоби зв’язку і протиповітряну оборону. Це замкнули в єдину систему автоматизовану і зараз дуже і дуже непросто «Орланам» перейти на нашу сторону і вести розвідку чи коригувати вогонь», – сказав він.

Командувач ООС відзначив постійну боротьбу між українською системою РЕБ та безпілотними літальними апаратами противника.

Читайте також: Не тільки Bayraktar: які ще безпілотники потрібні Збройним силам України?

«Я знаю, дуже багато потужних фахівців приїхало на ту сторону і вивчають, як все-таки нас перемогти. Боротьба технологій. Але в останній період все-таки активність «Орланів» зменшується, тому що ми максимально протидіємо їм», – пояснив Павлюк.

Військовий експерт Тарас Чмут повідомляв у коментарі Радіо Свобода, що польоти російських «Орланів» становлять загрозу українським військовим, тому що, хоча вони й не мають ударних функцій, але можуть скеровувати артилерію, залітаючи в тил. За останні чотири місяці, за його даними, бойовики здійснили близько 12 ударів по позиціях Збройних сил України завдяки інформації, зібраній цими безпілотниками.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG