Доступність посилання

ТОП новини

109 дитячих візочків – у Львові вшанували пам’ять дітей, загиблих через агресію Росії


Порожніми дитячими візочками і дитячими кріслами в автомобілі львів’яни хотіли показати, що стільки дітей могли сьогодні жити і гуляти вулицями українських міст і сіл
Порожніми дитячими візочками і дитячими кріслами в автомобілі львів’яни хотіли показати, що стільки дітей могли сьогодні жити і гуляти вулицями українських міст і сіл

У Львові 18 березня на площі Ринок поставили 109 дитячих візочків, які символізують число дітей, яких вбила російська армія за час вторгнення в Україну. Акція тиха і головна мета її організаторів – а це активні львів’яни – закликати світ закрити небо над Україною, передає кореспондент Радіо Свобода.

Порожніми дитячими візочками і дитячими кріслами в автомобілі львів’яни хотіли показати, що стільки дітей могли сьогодні жити і гуляти вулицями українських міст і сіл.

«Коли ми вчора друкували плакати для цієї акції, було 108 вбитих дітей. Сьогодні вже 109. 109 дитячих життів забрала війна. Ми знайшли 109 дитячих візочків, щоб побачити, скільки це – 109 дітей. Але, на жаль, вони загинули і собою прикривають небо над Україною, поки політики світу сперечаються, які запровадити санкції Росії», – каже львів’янка Світлана Блінова, мама шестирічної дівчинки.

Близько 6:30 18 березня був завданий авіаудар по Львову. Про це повідомив начальник Львівськоі військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, чотири ракети влучили в Авіаремонтний завод. Одна людина поранена, її стан середньої важкості.

Ракети були випущені з акваторії Чорного моря. Дві ракети було збито системою протиповітряної оборони України.

Жоден військовий об’єкт на Львівщині та у Львові не працює, заявив керівник військової адміністрації у Львівській області Максим Козицький.

За даними Міністерства внутрішніх справ України, від 24 лютого, коли почалася повномасштабна російська агресія, внаслідок дій російських військ загинули 109 дітей.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG