Доступність посилання

ТОП новини

200 українців полетіли на заробітки до Австрії – Пристайко


Вадим Пристайко висловив сподівання, що незабаром подібні рейси не вимагатимуть участі Кабінету міністрів
Вадим Пристайко висловив сподівання, що незабаром подібні рейси не вимагатимуть участі Кабінету міністрів

Спеціальний рейс із 200 громадянами України вилетів до Австрії, повідомив віцепрем’єр-міністр із європейської і євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко 8 травня.

Він також висловив сподівання, що незабаром подібні рейси не вимагатимуть участі Кабінету міністрів.

«До Австрії вилетів латвійський чартер з 200 українськими робітниками. Сподіваюся невдовзі усі логістичні питання будуть вирішуватися без потреби додаткової координації з боку уряду», – написав Пристайко в своєму Твітері.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 28 квітня заявляв, що, на думку уряду, «нелогічним є… організовувати масові чартери на вивезення українців до країн, де триває пандемія з тією чи іншою мірою інтенсивності», паралельно з зусиллями, що спрямовані на повернення до України тих українців, хто через карантинні обмеження застряг за кордоном і прагнув би повернутися.

Згодом, однак, Пристайко заявив, що уряд не не буде чинити перепон для виїзду, проте подібні вильоти досі вимагають погодження з державними структурами.

Читайте також: Рейс «МАУ»: Державіаслужба пояснила, чому кілька годин не випускала заробітчан з України

Останнім часом у низці європейських країн заявляють, що вкрай потребують іноземних працівників із таких країн, як Україна, які через пандемію приїхали додому, щоб ті знову повернулися до своєї роботи в цих країнах, у першу чергу на збиранні врожаїв у сільському господарстві, але й на інші роботи.

Тим часом в Україні повідомляли вже про кілька випадків, коли влада не дозволяла вильоти чартерних авіарейсів із такими робітниками за кордон.

Європейські фермери потерпають без заробітчан із України – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00

XS
SM
MD
LG