Доступність посилання

ТОП новини

ВАКС засудив до позбавлення волі адвоката та слідчого за 50 тисяч доларів хабаря


Суд ухвалив рішення в справі про хабар у 2016 році
Суд ухвалив рішення в справі про хабар у 2016 році

Вищий антикорупційний суд засудив до позбавлення волі адвоката та колишнього слідчого за 50 тисяч доларів хабаря.

Адвокатові суд призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права займати посади в судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 2 роки. У строк відбування покарання буде зарахований строк тримання адвоката під вартою – з 27 грудня 2016 по 12 січня 2017 року з розрахунку 1 день попереднього ув’язнення за 2 дні позбавлення волі.

Колишньому слідчому в особливо важливих справах прокуратури Київської області суд призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права займати посади в судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 2 роки.

У вироку йдеться, що у 2016 році ексслідчий розслідував справу щодо третьої особи, яку обвинувачували у шахрайстві в особливо великих розмірах. Колишній слідчий запропонував третій особі перекваліфікувати його дії з шахрайства на зловживання впливом. За такі послуги він попросив 50 тисяч доларів начебто винагороди за вплив на прокурора.

«До реалізації плану ексслідчий та інші невстановлені особи з числа працівників прокуратури Київської області залучили адвоката. Останній зустрівся з третьою особою і повідомив, що для зміни обвинувачення в суді потрібно заплатити 50 тисяч доларів, що будуть зберігатися в нього. Також було надано обіцянку третій особі, що у справі після перекваліфікації буде укладена угода про визнання винуватості», – заявили в суді.

За даними слідства, адвокат отримав 50 тисяч доларів від третьої особи в салоні свого автомобіля».

Колишній слідчий спілкувався із третьою особою як безпосередньо, так і через його доньку, яка й звернулася до Національного антикорупційного бюро.

XS
SM
MD
LG