Доступність посилання

ТОП новини

Нічна атака РФ: українські військові знищили три «шахеди» і ракету Х-59


Війська РФ вночі атакували Україну ударними БПЛА, керованими авіаційними та зенітними ракетами
Війська РФ вночі атакували Україну ударними БПЛА, керованими авіаційними та зенітними ракетами

Українські військові вночі знищили керовану авіаційну ракету Х-59 та три ударні безпілотники Shahed-136/131, якими Росія вночі атакувала Україну, повідомляють у телеграмі Повітряну сили ЗСУ.

Також протягом минулої доби на півдні країни знищено три ударні БПЛА типу «Ланцет».

За даними Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 22 жовтня російські війська атакували Україну ударними БПЛА, керованими авіаційними та зенітними ракетами. Зафіксовано вісім пусків ракет С-300 із Бєлгородської області та ТОТ Донеччини. Також противник застосував авіаракету Х-59 з літака Су-34 із повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області, запустив два БПЛА невизначеного типу з північного напрямку та три Shahed-136/131 з району мису Чауда (Крим).

Читайте також – Генштаб ЗСУ: за добу на фронті відбулося понад 80 боєзіткнень, РФ втратила майже тисячу військових

У МВС повідомили, що цієї ночі війська РФ обстріляли Харківщину, Донеччину та Херсонщину. На Харківщині через ракетний удар по поштовому терміналу у Новий Коротич загинули 6 людей, 16 поранені.

На Донеччині армія РФ завдала авіаудару по шахті, яка не працює, у місті Торецьк – виникла пожежа, також ракетного удару зазнала Костянтинівка – пошкоджені три приватні будинки.

Херсонщину війська РФ обстріляли двічі – о 00:25 з мінометів Херсон та близько 3:00 з артилерії село Станіслав. Пошкоджені два приватні будинки.

Російські військові регулярно атакують українські населені пункти з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ООН станом на 8 жовтня підтвердила загибель 9 806 і поранення 17 962 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. При цьому в організації наголошують, що реальне число жертв є значно вищим.

Форум

XS
SM
MD
LG