Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині через негоду кількість російських атак зменшилася – Маляр


Водночас, за словами Ганни Маляр, кількість обстрілів не зменшилася
Водночас, за словами Ганни Маляр, кількість обстрілів не зменшилася

Через негоду кількість російських атак зменшилася, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Звільнення Херсона – це був доволі деморалізуючий факт для російських бійців і російського суспільства. Відповідно вони шукають місце прикладення сили для того, щоб були тактичні новини для них, щоб цей дух підняти. Вони концентрують свої сили на сході України, а найгарячіша точка зараз – це Донецька область. Їм заважає здійснювати атаки в тій кількості, в якій вони це робили минулого тижня, лише погана погода. Тому що друга половина тижня на Донецькому напрямку – це були сотні атак в день ЗСУ відбивали. Зараз через погоду трошки зменшилася. Водночас не зменшилася кількість обстрілів. По всьому східному фронту – це приблизно 400 обстрілів за день», – розповіла вона в ефірі національного телемарафону.

Читайте також: Бахмут, Авдіївка, Сватове? Де Росія використає війська, виведені з Херсона

Речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий 18 листопада повідомив, що Бахмутський і Авдіївський напрямки на Донеччині залишаються «найгарячішими точками», а російські війська там зазнають «неймовірних втрат».

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) прогнозували, що Росія посилить наступальні операції в Донецькій області. Вони пов’язували це, зокрема, з відступом російських сил із Херсонщини. Ці підрозділи російське командування може перекинути в Донецьку область для посилення наступальних операцій, кажуть в ISW.

У британській розвідці вважають, що зима створюватиме додаткові виклики для і без того низькому моральному духу військ РФ. Водночас, як кажуть британські військові, зима змінить умови як для російських, так і для українських сил.

XS
SM
MD
LG