Доступність посилання

ТОП новини

Аваков вважає, що надзвичайний стан для протидії COVID-19 не потрібен


Надзвичайний стан предбачає обмеження конституційних прав, зазначив голова МВС
Надзвичайний стан предбачає обмеження конституційних прав, зазначив голова МВС

Для протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 надзвичайний стан наразі не потрібен, вважає міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Про це він сказав у коментарі «Українській правді».

«Для забезпечення карантину нам цілком досить оголошення режиму надзвичайної ситуації, який зараз діє в Києві і інших містах. Надзвичайний стан зараз не потрібен. Він передбачає обмеження конституційних прав. Для боротьби з вірусом нам це ні до чого. Його запровадження може бути тільки крайнім заходом», – цитують Авакова у виданні.

Читайте також: Під час карантину в Україні знизився рівень злочинності – поліція

23 березня схожу думку висловив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

21 березня Аваков заявив про намір влади посилити обмежувальні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції і необхідність запровадити «тотальний карантин».

23 березня міністр охорони здоров’я Ілля Ємець закликав Верховну Раду проголосувати за надзвичайний стан в Україні.

Водночас проти такої ініціативи виступили кілька бізнес-асоціацій, які застерегли від можливої масової втрати робочих місць і відтак зростання соціальної напруги.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на ранок 25 березня виявлено 113 випадків коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG