Доступність посилання

ТОП новини

Влада Авдіївки повідомила, як вдалося уникнути жертв серед цивільних 10 жовтня


Зруйнований житловий будинок в Авдіївці, фото ілюстративне
Зруйнований житловий будинок в Авдіївці, фото ілюстративне

Під час потужних російських обстрілів Авдіївки 10 жовтня жителі міста просто не виходили на вулицю. Завдяки цьому, попри масованість атаки, ані поранених, ані загиблих серед цивільних немає, повідомив в етері Радіо Свобода (проєкт Свобода. Ранок) голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Очільник міста сподівається, що після цих обстрілів жителі Авдіївки активніше виїжджатимуть з міста. За даними Барабаша, минулого тижня з Авдіївки виїхало 11 людей, що є рекордом за останні кілька місяців.

«Скоріш за все люди… просто якийсь інстинкт самозбереження у них спрацював. І вони вчора просто не виходили на вулицю. Ми кожного дня займаємося тим, що вмовляємо людей на евакуацію. Сподіваємося, що цей інстинкт самозбереження в них спрацює, і вони після таких подій, які вчора відбулися, трохи активніше поїдуть», – сказав Барабаш.

Боєць «Легіону Свободи», майор МВС Максим Морозов каже, що російські сили на Авдіївському напрямку наступають великою кількістю техніки і особового складу.

«За деякими даними, це одна з найбільших атак. Вона по всій ділянці – від Первомайського і закінчуючи Очеретяним. Наступають російські військові, наступають усі ті сили, які є в наявності окупаційних військ», – каже Морозов.

Військовий каже, що такими діями російська армія намагається реалізувати свій давній план з оточення Авдіївки, який не зуміла реалізувати на початку повномасштабного вторгнення. Однак зробити це поки що їй не вдається, запевняє Морозов.

«Основна мета була – саме здобути кращі рубежі, чимдалі просунутися і, звичайно, на фінальному етапі перерізати дороги, які ведуть до Авдіївки, і взяти (місто) в повне кільце. Попередньо на цей час ми можемо вже сказати, що цей план поки що їм не вдається. І завдяки титанічній роботі наших сил опору – не вдасться», – наголосив майор Морозов.

На Авдіївському напрямку сили РФ активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського, відзначив у ранковому зведенні 11 жовтня Генеральний штаб ЗСУ. За повідомленнями з Авдіївки, від ранку 10 жовтня місто зазнало масованих авіаційних, артилерійських і танкових обстрілів, які тривали упродовж усього дня. Українські військові повідомляють, що не допустили просування військ РФ.

Місто Авдіївка, розташоване впритул до Донецька у північному напрямку, Збройні сили України утримують із 2014 року, коли обласний центр був захоплений російськими гібридними силами. Лінія фронту на цьому напрямку не зазнала суттєвих змін навіть після початку в лютому 2022 року повномасштабного вторгнення армії РФ.

Форум

XS
SM
MD
LG