Доступність посилання

ТОП новини

Австрія повинна швидше відмовитися від російського газу – міністерка енергетики


У квітні понад 50% газу Австрія імпортувала з Росії
У квітні понад 50% газу Австрія імпортувала з Росії

Після заколоту найманців угруповання «ПВК Вагнера» у Росії міністерка енергетики Австрії Леоноре Гевесслер закликала країну швидше перейти до припинення поставок газу з Росії.

«Політична ситуація підтверджує одну річ: що російські поставки не є безпечними і що це буде продовжуватися в доступному для огляду майбутньому», – заявила Гевесслер з Партії зелених, повідомляє DPA.

Вона критикувала той факт, що у квітні понад 50% газу, якого потребує Австрія, було імпортовано з Росії, до повномасштабної війни РФ проти України було близько 80%.

«Ми недостатньо далеко на шляху виходу з залежності від Росії, ми недостатньо швидкі», – сказала вона після зустрічі з енергетиками. – «Я вважаю, що це абсолютно неправильно, якщо ми використовуємо наші рахунки за енергоносії для фінансування російської агресивної війни та російської військової машини».

Представники промисловості закликали до розширення потужностей трубопроводів, щоб мати можливість отримувати більше газу через Німеччину та Італію.

Читайте також: Доходи Росії від експорту нафти і газу в січні впали майже на 40% – Reuters

Уряд у Відні поставив собі за мету поступово припинити постачання російського газу до 2027 року. Разом з Угорщиною, Словаччиною та Словенією Австрія є однією з країн ЄС з високою часткою імпорту російського палива.

XS
SM
MD
LG