Доступність посилання

ТОП новини

Україна закрила 280 міжнародних автобусних маршрутів


Як зазначили в пресслужбі, міністерство розпочало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень
Як зазначили в пресслужбі, міністерство розпочало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень

В Україні закрили 280 міжнародних автомобільних маршрутів, які ведуть в напрямку Польщі та Росії, йдеться в повідомленні Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Як зазначили в пресслужбі, міністерство розпочало реформування галузі міжнародних пасажирських перевезень. Першим кроком у цьому напрямку стало упорядкування переліку міжнародних автобусних маршрутів.

Так, за рішенням профільної Комісії було закрито 280 міжнародних автомобільних маршрутів, з яких:

  • маршрути без відповідних дозволів з боку Польщі – 118;
  • маршрути, що ведуть до РФ – 140;
  • маршрути до Польщі, заяви щодо закриття яких подали перевізники – 22.

«Зараз міністерство розпочинає масштабні зміни у сфері міжнародних автобусних перевезень. Перший крок – це верифікація всіх міжнародних маршрутів, щоб мати актуальний перелік. Це дозволить нам бачити реальну ситуацію із перевезеннями та, зокрема, планувати роботу сервісу «єЧерга» для перетину кордону автобусам», – сказав заступник міністра Сергій Деркач.

За словами Деркача, після верифікації маршрутів до Польщі, така сама робота буде відбуватись із маршрутами, що ведуть до інших країн.

Окрема увагу міністерство приділить маршрутам, які пролягають через окуповані території, але які не можуть виконуватись повноцінно чи взагалі не функціонують. У такому випадку, перевізник має звернутись до міністерства із заявою щодо скасування чи внесення змін до маршруту.

XS
SM
MD
LG