Доступність посилання

ТОП новини

П’ятеро командирів «Азову» зустрілися зі своїми родичами у Туреччині – ОП


На фото - офіцер «Азову» Святослав Паламар, якого звільнили в результаті обміну полоненими між Росією та Україною 21 вересня 2022 року
На фото - офіцер «Азову» Святослав Паламар, якого звільнили в результаті обміну полоненими між Росією та Україною 21 вересня 2022 року

Захисники «Азовсталі», які перебувають у Туреччині, зустрілися зі своїми рідними, які прибули до Стамбула, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак, який під час свого візиту до Туреччини також поспілкувався з п'ятьма українськими військовими, оприлюднив фото зустрічі.


«Сьогодні головне – забезпечити максимально повне відновлення здоров'я наших захисників. Однаково важливим є здоров’я тіла й духу. Тож ставтеся до своєї реабілітації максимально відповідально, треба виконувати всі рекомендації лікарів», – сказав він.

Читайте також: Звільнені з російського полону зателефонували до рідних. Про що розповіли?

У ніч на 22 вересня стало відомо про обмін полоненими між Україною та РФ. Україна повернула з російського полону 215 військових, 108 з них – бійці полку «Азов». Київ віддав Москві кума Володимира Путіна Віктора Медведчука і ще загалом 55 російських полонених.

Як повідомляв президент України Володимир Зеленський, п’ятеро звільнених з російського полону командирів полку «Азову» до кінця війни будуть під протекцією президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

За даними СБУ, з початку повномасштабного вторгнення РФ загалом відбулося 20 звільнень полонених, за результатами яких вдалося повернути з полону 802 бранців.

XS
SM
MD
LG