Доступність посилання

ТОП новини

Череватий: Росія тримає на Бахмутському напрямку «потужне угруповання»


Череватий зауважив, що «українській стороні конфлікт між різними сегментами ворожих військ дуже на руку»
Череватий зауважив, що «українській стороні конфлікт між різними сегментами ворожих військ дуже на руку»

На Бахмутському напрямку армія РФ тримає «потужне угруповання» – до 50 тисяч осіб, «вагнерівців» серед них немає, повідомив повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

«Там (на Бахмутському напрямку – ред.) є вороже угруповання доволі потужне – до 50 тисяч, більше 300 танків, понад 330 артилерійських систем і 140 реактивних систем залпового вогню», – повідомив речник.

За його словами, на цьому напрямку воюють десантники, піхотні підрозділи, війська тероборони, бойовий армійській резерв, так званий «Барс». А також частини підрозділів невеликих приватних військовий компаній.

Череватий зауважив, що «українській стороні конфлікт між різними сегментами ворожих військ дуже на руку».

«Невдачі ніхто не хоче ділити, тільки перемоги... Чвари між їхніми підрозділами почались на фоні невдач, які з ними відбулися в Україні», – наголосив Череватий.

За даними Міноборони України, наступальні дії на Бахмутському напрямку тривають з кінця минулого тижня – українські військові щодня просуваються по флангах.

Водночас, як пояснила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, Бахмут має особливість, яка ускладнює процес деокупації – тамтешня місцевість має розвинуту систему інженерних укріплень та розгалужену мережу опорних пунктів, які тимчасово зайняла армія РФ.

XS
SM
MD
LG