Доступність посилання

ТОП новини

Зайняли висоти довкола: ЗСУ починають зачистку Бахмуту?


Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила 29 червня, що Сили оборони просунулися на 1200 метрів у напрямку Кліщїївки, і на 1500 метрів – у напрямку Курдюмівки.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

Все це, а також вже взята під контроль ЗСУ Берхівка – фланги Бахмута з півночі та півдня, які височіють над містом – дають можливість бачити та обстрілювати позиції окупантів.

За словами Маляр, противник проводить контратаки, підтягує резерви і продовжує чіплятися за Бахмут усіма силами.

Понад те, командир одного з підрозділів ЗСУ в ефірі програми «Свобода Ранок» заявив, що окупанти вже відступають із північних вулиць Бахмуту через щільний вогонь українських захисників.

Просування ЗСУ у районі Бахмута підтвердив і командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський, який керує наступом у цьому секторі.

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

А головком ЗСУ Валерій Залужний у розмові з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі заявив, що на Сході війна вже йде за правилами України.

«Нам вдалося перехопити стратегічну ініціативу, Сили безпеки та оборони України продовжують ведення наступальних дій, маємо просування», – сказав він американському колезі.

Головні питання випуску:

Чи зможуть ЗСУ тепер змусити окупантів просто залишити Бахмут?

Чому Сили оборони успішно наступають саме на це місто, практично втрачене кілька місяців тому?

І як успіх на Сході допоможе силам оборони на Півдні України?

XS
SM
MD
LG