Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина: у великому центрі для біженців у Берліні сталася пожежа


Причина пожежі невідома. Фото ілюстративне
Причина пожежі невідома. Фото ілюстративне

Пожежа у великому центрі для біженців у Берліні знищила тимчасове житло, але ніхто не постраждав.

Вогонь знищив намет площею приблизно 1000 квадратних метрів у центрі для біженців, розташований на території колишнього аеропорту Тегель у столиці Німеччини. Причина пожежі невідома.

Представник пожежної бригади сказав, що у великій наметовій споруді могли розміщуватися 380 осіб, але всі жителі змогли вчасно евакуюватися, пише агенція DPA.

Речник місцевого агентства у справах біженців сказав, що в наметі, який згорів, проживала 301 людина з України. За словами офіційних осіб, евакуювали ще чотири намети поблизу пожежі, але вогонь не поширився далі.

Об’єкт був побудований для розміщення до 7000 людей. За словами речника Берлінського державного управління у справах біженців (LAF), на даний момент він є домом для близько 4500 біженців.

Спочатку центр був побудований виключно для прийому людей, які тікали від повномасштабного вторгнення Росії в Україну, але відтоді використовувався також для розміщення інших біженців і шукачів притулку. Передбачається, що заклад призначений лише для тимчасового розміщення людей, які нещодавно прибули до Німеччини, хоча деякі люди застрягли у тимчасових житлових приміщеннях на місяці.

За даними німецької влади, наразі в Німеччині перебуває 1,1 мільйона громадян України, які в’їхали в країну з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Форум

XS
SM
MD
LG