Доступність посилання

ТОП новини

Джо Байден переміг на праймеріз в Південній Кароліні


Джо Байден
Джо Байден

Колишній віце-президент США Джо Байден здобув перемогу на праймеріз Демократичної партії в Південній Кароліні, які відбулися в суботу. За попередніми даними, він отримав близько п’ятдесяти відсотків голосів виборців, наступний за ним сенатор Берні Сандерс отримав близько двадцяти відсотків голосів.

Перша перемога Джо Байдена на первинних виборах значно зміцнює його позиції в боротьбі за номінацію в президенти США від Демократичної партії.

У первинних голосуваннях, які раніше пройшли в трьох штатах, перемогу здобував Берні Сандерс, який, згідно з опитуваннями громадської думки, в останні тижні став фаворитом виборців-демократів. Його зараз підтримує в середньому 30% опитаних, Байдена – 20%. Перспектива перемоги Сандерса, який представляє крайнє ліве крило Демократичної партії, турбує партійний істеблішмент, оскільки ідеї Сандерса, як вважається, не підтримують більшість американців, і у нього невеликі шанси на перемогу на президентських виборах.

Велику роль в перемозі Байдена у Південній Кароліні зіграла його підтримка афроамериканцями. У своїй промові ввечері в суботу Джо Байден проголосив, що він кандидат тих демократів, хто хоче домогтися результатів, а не революції, прозоро натякнувши на свого опонента Берні Сандерса, який в своїх промовах каже про революційні зміни.

У вівторок праймеріз відбудуться в чотирнадцяти штатах. У них вперше візьме участь колишній мер Майкл Блумберґ. Блумберґ також займає центристські позиції. У деяких штатах його рейтинги вищі за рейтинги Байдена. У загальнонаціональних опитуваннях він займає третє місце, відстаючи від Байдена лише на два пункти.

XS
SM
MD
LG