Доступність посилання

ТОП новини

У Києві запрацювала система громадського велопрокату – КМДА


Поки що у проекті задіяно тільки 100 велосипедів
Поки що у проекті задіяно тільки 100 велосипедів

У Києві почала роботу система громадського велопрокату Bike sharing, повідомляє Київська міська адміністрація на своєму сайті. Планується, що такий прокат буде коштувати 30 грн за півгодини, місячний абонемент – 199 гривень, а на сезон – за 599 гривень.

Щоб узяти велосипед в оренду потрібно скачати мобільний додаток Nextbike, зареєструватися в ньому та зчитати QR-код із велосипеда на парковці.

«Система велопрокату столиці спочатку буде розрахована на 33 велостанції. Їх розміщують у найбільш зручних місцях: біля станцій метро «Лук’янівська», на Оболонському проспекті біля станцій метро «Почайна», «Золоті ворота», «Арсенальна», «Оболонь», «Мінська», «Героїв Дніпра», «Лівобережна», «Харківська», «Позняки», «Осокорки», «Тараса Шевченка», «Контрактова площа» на Верхньому Валу біля Київського велотреку, на Софійській площі, Майдані Незалежності, Михайлівській площі, Контрактовій, Поштовій, вулиці Хрещатик (біля КМДА) та вулиці Архітектора Городецького, в парку імені Тараса Шевченка, на Райдужному масиві, Русанівській набережній та інших», – мовиться у повідомленні на сайті КМДА.

Поки що, зазначають в адміністрації, у проекті задіяно буде тільки 100 велосипедів, але до кінця наступного року за умови інвестицій цю кількість планують збільшити до 2 тисяч.

Також у КМДА обіцяють облаштувати 64 вулиці столиці таким чином, аби велосипедистам було комфортно ними пересуватися, а також створити три магістральних веломаршрути та встановити велопарковки біля комунальних закладів міста.

Як розповідають у КМДА, компанію «Nextbike», із якою міська влада впроваджує пілотний проект велопрокату, було засновано у 2004 році у Лейпцигу. Вона оперує системами громадського прокату велосипедів більше ніж у 150 містах, у 25 країнах світу.

XS
SM
MD
LG