Доступність посилання

ТОП новини

Після зустрічі з президентом Єгипту Блінкен заявив, що пункт пропуску Рафах відкриють


Державний секретар США Ентоні Блінкен розмовляє з представниками ЗМІ перед від’їздом з Каїра, 15 жовтня 2023 року
Державний секретар США Ентоні Блінкен розмовляє з представниками ЗМІ перед від’їздом з Каїра, 15 жовтня 2023 року

Після зустрічі з президентом Єгипту Абделем Фаттахом ас-Сісі держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що контрольно-пропускний пункт Рафах між Сектором Гази та Єгиптом відкриють.

«Рафах буде відкритий. Ми разом з ООН, Єгиптом, Ізраїлем та іншими встановлюємо механізм, за допомогою якого можна отримати допомогу та надати її людям, які її потребують», – сказав Блінкен, якого цитує СNN.

Читайте також: Понад 420 тисяч жителів Гази залишили свої домівки – ООН

Ізраїль закрив два пункти пропуску на кордоні з Газою і ввів «повну облогу» території, блокуючи поставки палива, електроенергії та води. Це залишило контрольно-пропускний пункт Рафах єдиним для вивезення людей з анклаву.

За останніми даними, майже 260 українських громадян перебувають у Секторі Гази. Як заявляв уповноважений Верховної Ради Дмитро Лубінець, 14 жовтня мав бути відкритий коридор зі Смуги Гази до пункту перетину Рафах на кордоні з Єгиптом, але влада Ізраїлю відкликала свій дозвіл. За його словами, влада Єгипту заявляє, що пункт перетину Рафах відкритий з її боку. Лубінець додав, що його єгипетська колега, голова Національної комісії з прав людини Єгипту Мушира Хаттаб, запевнила, що єгипетський уряд буде «максимально сприяти евакуації наших громадян із Сектору Гази».

Форум

XS
SM
MD
LG