Доступність посилання

ТОП новини

МВС: відновлення Бочковського на посаді голови ДСНС буде оскаржене в касаційному порядку


Затримання голови ДСНС Сергія Бочковського під час засідання уряду, 25 березня 2015 року
Затримання голови ДСНС Сергія Бочковського під час засідання уряду, 25 березня 2015 року

Відновлення Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій буде оскаржене в касаційному порядку, повідомило Міністерство внутрішніх справ України на своїй сторінці у Facebook.

«Міністерство внутрішніх справ України, а також, відповідно до отриманої інформації, Міністерство юстиції України, яке представляє інтереси Кабінету міністрів України, та Державна служба України із надзвичайних ситуацій готують касаційні скарги на рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який залишив чинним рішення суду першої інстанції щодо поновлення Сергія Бочковського на посаді голови ДСНС України», – заявили в міністерстві.

У квітні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення Сергія Бочковського в 2015 року з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Суд відновив його на посаді керівника ДСНС.

У МВС оскаржили рішення суду. Також у відомстві повідомили про намір подати скаргу до Вищої ради правосуддя через дії суддів.

7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд залишив чинним рішення суду попередньої інстанції про відновлення Бочковського на посаді голови ДСНС.

Сергія Бочковського і його заступника Василя Стоєцького затримали 25 березня 2015 року під час засідання Кабміну, яке транслювали у прямому ефірі українські канали. Тоді повідомлялось, що їх підозрюють в організації злочинних схем при закупівлі пального за завищеними цінами.

XS
SM
MD
LG