Доступність посилання

ТОП новини

Радник Трампа Болтон прибув до Києва


Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон
Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон прибув 27 серпня до Києва. Про це в соціальних мережах повідомило посольство США в Україні.

«Раді вітати радника з національної безпеки США Джона Болтона знову в Києві! Приїзд посла Болтона підкреслює підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України та її євроатлантичного шляху. Він (Болтон – ред.) сподівається на продуктивні зустрічі з українськими посадовцями», – ідеться в повідомленні.

Cам Болтон 26 серпня анонсував свій візит до Києва.

«Я з нетерпінням чекаю на майбутні зустрічі з нашими партнерами в Києві», – написав Болтон у твіттері, підбиваючи підсумки візиту Трампа на саміт «Групи семи» у Біарріці. Втім конкретної дати радник Трампа не назвав.

Він також заявив про підтримку президента України Володимира Зеленського.

Радіо Свобода зверталось до посольства щодо подробиць візиту Болтона, однак там більш детальної інформації не надали.

23 серпня газета The Wall Street Journal повідомила із посиланням на джерела в американській адміністрації, що США намагаються перешкодити покупці китайською компанією українського заводу «Мотор Січ». За інформацією видання, радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон планує приїхати до Києва цього тижня, щоб переконати керівництво підприємства не укладати угоду.

Український завод хоче придбати китайська компанія «Beijing Skyrizon Aviation». У Вашингтоні вважають, що продаж заводу підвищить оборонні спроможності Китаю, пише газета.

«Мотор Січ» – один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Компанія бере участь у реалізації держоборонзамовлення і має стратегічне значення для економіки й обороноздатності України.

XS
SM
MD
LG