Доступність посилання

ТОП новини

Обстріл Боярки на Київщині: четверо поранених, в тому числі дитина – прокуратура


Начальник поліції Київщини каже, що слідчими поліції області «вже ретельно задокументовано понад 250 фактів воєнних злочинів агресора»
Начальник поліції Київщини каже, що слідчими поліції області «вже ретельно задокументовано понад 250 фактів воєнних злочинів агресора»

Внаслідок обстрілу міста Боярки у Київській області були поранені четверо цивільних жителів, у тому числі дитина. Про це повідомила 26 березня Київська обласна прокуратура. І додала, що розпочате досудове розслідування.

«Фастівська окружна прокуратура розпочала кримінальні провадження за фактом обстрілу окупаційними військами міста Боярка. Дії військових РФ кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни – ст. 438 КК України. За даними слідства, 26 березня військовослужбовці збройних сил РФ відкрили вогонь по місту Боярка. Внаслідок застосування зброї, за попередньою інформацією, поранення отримали 4 особи, серед яких – неповнолітня дитина», – йдеться у повідомленні.

Також у відомстві додали, що внаслідок обстрілу військами РФ були пошкоджені багатоповерховий і приватні житлові будинки, гаражі та інші об’єкти нерухомості.

«Такі дії російських військ становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення та суперечать нормам міжнародного гуманітарного права», – наголосили в Київській обласній прокуратурі.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов 26 березня повідомив, що слідчими поліції Київщини «вже ретельно задокументовано понад 250 фактів воєнних злочинів агресора в Київській області, які будуть використані в Міжнародному суді над російськими військовими і політичними злочинцями».

Масштабна війна Росії проти України триває 31-й день. Росія називає це «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України».

Кремль раніше заявляв, що в ході своєї так званої «операції» не чіпатиме цивільних в Україні, натомість війська РФ обстрілюють житлові будинки, лікарні, дитячі садки, школи і іншу цивільну інфраструктуру.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG