Доступність посилання

ТОП новини

З початку доби бойовики на Донбасі стріляли 9 разів – штаб ООС


Про втрати серед українських військових не повідомляється
Про втрати серед українських військових не повідомляється

У штабі Операції об’єднаних сил повідомили, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі 9 разів від початку поточної доби відкривали вогонь в бік позицій Збройних сил України.

«Противник обстрілював позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами калібрів зброї, а саме мінометів калібру 120 та 82 міліметри. Також – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї», – йдеться в повідомленні.

У штабі не повідомили, чи є постраждалі в результаті цих обстрілів.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілі захоплених бойовиками територій в районі Ясинуватої. На ресурсах угрупованнях «ЛНР» про обстріли впродовж дня не повідомляють.

Обстріли в зоні конфлікту на Донбасі тривають, попри оголошене там від 21 липня перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях режиму тиші.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG