Доступність посилання

ТОП новини

Голови МЗС Чехії, Словаччини й Австрії планують відвідати східні регіони України


Чеський міністр заявив, що не втрачає надії на дипломатичне вирішення кризи, підтримує дипломатичні шляхи її вирішення
Чеський міністр заявив, що не втрачає надії на дипломатичне вирішення кризи, підтримує дипломатичні шляхи її вирішення

На початку наступного місяця – 7 і 8 лютого – міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський прибуде в Україну, щоб висловити свою підтримку країні й її громадянам.

Чеський міністр заявив, що не втрачає надії на дипломатичне вирішення кризи, підтримує дипломатичні шляхи її вирішення. «Однак це не вдається й Росія надалі розширює дії. Відповідь повинна бути швидкою й сильною», – наголосив Ян Ліпавський.

До Праги чеський міністр прибуде з Братислави, де до нього приєднається словацький колега – міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок і керівник МЗС Австрії Александер Шалленберг.

Разом з українським міністром Дмитром Кулебою чеський, словацький і австрійський політики планують відвідати східні регіони України.

При цьому чеський міністр підтвердив план безкоштовної передачі Україні амуніції: «Це частина міжнародних зусиль, як відрадити Російську Федерацію від задуманої агресії».

Країни Заходу, США і Європа, останніми місяцями висловлюють підтримку Україні на тлі загрози можливого вторгнення Росії у зв’язку із накопиченням нею військ біля кордонів України. Росія заперечує підготовку наступу.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG