Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщину привезли вакцину від COVID-19: понад 50% медиків висловили бажання вакцинуватися


Сьогодні розпочнуть вакцинацію медиків Львівської обласної інфекційної лікарні, яка перша майже рік тому почала приймати пацієнтів із COVID
Сьогодні розпочнуть вакцинацію медиків Львівської обласної інфекційної лікарні, яка перша майже рік тому почала приймати пацієнтів із COVID

На Львівщину привезли 42 200 вакцин від COVID-19 – Covishield, що вироблена за ліценцією Oxford-Astra Zeneca на індійському майданчику Serum Institute. Понад 50% медичних працівників області погодилися вакцинуватися, повідомили під час брифінгу представники департаменту охорони здоров’я і лабораторного центру Львівщини.

Сьогодні розпочнуть вакцинацію медиків Львівської обласної інфекційної лікарні, яка перша майже рік тому почала приймати пацієнтів із COVID. Інфекційна лікарня – найбільш завантажена, зараз там 163 пацієнти. У лікарні виділили спеціальне приміщення для вакцинування медиків.

Зараз працюватиме лише одна мобільна бригада, яка пройшла навчання щодо вакцинування Covishield і забезпечена необхідними матеріалами. Загалом їх в області створили 14.

Сформований список медичних працівників, які йдуть у першому етапі вакцинування. Найближчим часом наступні партії вакцини доставлять, і медичні склади готові, маємо можливість там чітко дотримуватися температурного режиму», – каже керівник департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Орест Чемерис.

Першими будуть вакциновані медичні працівники – члени мобільних бригад, екстреної допомоги, «ковідних» лікарень, загалом стаціонарних відділень, а потім соціальні працівники, військовослужбовці, рятувальники, старші люди.

На сьогодні захворюваність на COVID у Львівській області на стабільному рівні. За останню добу ПЛР-тести підтвердили вірус у 432 осіб, з яких половина – львів’яни. У лікарнях є вільні місця і навіть лікують 20 пацієнтів із Івано-Франківської області, де спалах COVID-19, завантажені медичні установи і регіон внесений у «червону» зону карантину.

Вакцинування – єдиний метод зупинити вірус, наголошують львівські медики. Однак в області у людей різне ставлення до цієї процедури. Від COVID-19 у Львівській області, за офіційними даними, померли 2254 осіб.

XS
SM
MD
LG