Доступність посилання

ТОП новини

Теніс: перша ракетка світу Джокович оскаржує скасування через COVID-статус австралійської візи


Сербський тенісист Новак Джокович
Сербський тенісист Новак Джокович

Перша ракетка світу Новак Джокович оскаржив рішення австралійського уряду скасувати його візу. 34-річний серб стверджує, що він перехворів на COVID-19 у грудні і таким чином отримав право на медичне звільнення від вимог щодо вакцинації.

8 січня юридична команда Джоковича подала 35-сторінковий документ, в якому вказується, що рішення має бути скасовано. У разі скасування рішення Австралії серб зможе захистити титул чемпіона на Australian Open – першому з чотирьох турнірів найпрестижнішої в тенісі серії Grand Slam.

Очікується, що австралійський суд 10 січня розгляне оскарження, яке містить завірений документ про те, що 16 грудня тест на COVID-19 у Джоковича був позитивним, і він не мав симптомів до 30 грудня. У документі також зазначено, що Джокович отримав листа від головного лікаря Федерації тенісу Австралії. У цьому листі зазначено, що тенісист звільнений від вакцинації через те, що перехворів на COVID-19.

Тим часом, у дописі Белградської тенісної асоціації у фейсбуці показано, як Джокович вручає трофеї та нагороди під час церемонії нагородження молодіжних тенісних нагород у сербській столиці 17 грудня, на наступний день після того, як, за його словами, тест у нього був позитивним. Джокович позує з сербськими тенісними чиновниками та близько 20 молодими спортсменами, причому жоден із них не був у масках. 16 грудня, у день його позитивного тесту, Джокович також відвідав зібрання поштової служби Сербії, яка випустила серію марок на його честь.

Уряд країни оприлюднив лист, у якому ще в листопаді написав, що попереднє зараження COVID-19 не обовʼязково є підставою для звільнення від вимог Австралії.

Джокович наразі залишається під вартою в імміграційному центрі Мельбурна. Австралійські офіційні особи заявили, що Джокович може виїхати, але не вʼїжджати на територію Австралії.

Відкритий чемпіонат Австралії стартує 17 січня.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG