Доступність посилання

ТОП новини

Секретар РНБО: всередині країни є «дуже потужна інформаційна російська агресія» – виправлено


«Те, що ми сьогодні спостерігаємо, це один з елементів інформаційних воєн: вони дуже потужні, і багато людей на них не звертають увагу, але вони є, ці процеси всередині нашої країни», – сказав Олексій Данілов, коментуючи питання про можливість подачі води у Крим
«Те, що ми сьогодні спостерігаємо, це один з елементів інформаційних воєн: вони дуже потужні, і багато людей на них не звертають увагу, але вони є, ці процеси всередині нашої країни», – сказав Олексій Данілов, коментуючи питання про можливість подачі води у Крим

Новина виправлена: спочатку йшлося про те, що секретар РНБО коментував так звані «плівки Деркача», насправді ж він коментував можливість подачі води в анексований Росією Крим

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі ток-шоу «Право на владу» на каналі «1+1» заявив, що в всередині України є «дуже потужна інформаційна російська агресія». Так він прокоментував розмови про можливість відновлення водопостачання до анексованого Росією Криму.

«Те, що ми сьогодні спостерігаємо, це один з елементів інформаційних воєн: вони дуже потужні, і багато людей на них не звертають увагу, але вони є, ці процеси всередині нашої країни. У нас дуже потужна інформаційна російська агресія всередині країни», – заявив Данілов.

Він додав, що боротьба з нею ускладнюється тим, що Україна «не тоталітарна держава», а країна з вільним суспільством і каналами інформації, які «фізично неможливо закрити».

Представники громадських організацій Херсона та області нащодавно почали збір підписів під зверненням до президента України, голови Верховної Ради і прем'єр-міністра, в якому вони висловлюють категоричний протест проти можливості відновлення водопостачання в анексований Крим до його деокупації.

Росія за повернення Донбасу вимагає воду в Крим? | Донбас Реалії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:32 0:00

До цього комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій не зміг ухвалити постанову, в якій йшлося про охорону Північнокримського каналу і подачу води в Крим тільки після деокупації.

Українська влада запевняє, що Крим не отримає воду з Північнокримського каналу до деокупації півострова.

Підконтрольний Росії голова Криму Сергій Аксьонов зазначив, що 2020 рік став найбільш посушливим за 150 років спостережень. За останніми даними гідрометцентру Криму, загальний сумарний запас води на початок липня склав 83.31 млн куб. метрів, що на 1.85 млн куб. метрів менше, ніж місяць тому.

При цьому голова підконтрольного Росії уряду Криму Юрій Гоцанюк стверджує, що півострів не потребує поставок дніпровської води з материкової України через Північно-Кримський канал.

XS
SM
MD
LG