Доступність посилання

ТОП новини

Данілов: найближчі місяці війни можуть бути вирішальними, Україна «максимально готується»


За словами Олексія Данілова, Україна «максимально готується», але дуже потрібна допомога західних партнерів.
За словами Олексія Данілова, Україна «максимально готується», але дуже потрібна допомога західних партнерів.

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що Росія ризикує усім, тому найближчі місяці можуть бути вирішальними. Про це він сказав в інтерв'ю «Голосу Америки».

«Ми розуміємо, що на сьогоднішній день спроможностей Російської Федерації перемогти нас у відкритому бою не існує. Вони зараз загнані у глухий кут. І щур, який загнаний у глухий кут, є найбільш небезпечним. І ми готуємося дуже активно до найближчих місяця-двох-трьох, які можуть бути вирішальними у цьому моменті. Тому що зараз Російська Федерація з урахуванням того, що вона не хоче сприймати позицію всієї світової спільноти і розуміти, що їй треба уже зараз відійти для того, щоб якомога менше було наслідків безпосередньо для своєї країни, вони будуть продовжувати йти, бо вони поставили все на кон», – сказав він.

Читайте також: Данілов: Росія може «скаженіти» найближчі місяць-два

За його словами, Україна «максимально готується», але дуже потрібна допомога західних партнерів.

«І я хочу сказати, що та допомога, яка була у березні, квітні і травні – це зовсім інша допомога, ніж ми на сьогоднішній день отримуємо. Я дякую всім нашим партнерам за цю допомогу. І дуже хотілось би звернути ще на одну річ увагу. У Європі певна кількість країн так само змінила свою думку. І якщо вони раніше, умовно кажучи, поставляли каски, дехто – бронежилети, то на сьогоднішній день вони поставляють тяжке озброєння, яке нам конче необхідне, щоб перемогти цього ворога», – додав секретар РНБО.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) 19 грудня заявив про ознаки того, що Росія може готуватися до нового широкомасштабного наступу на Україну в найближчі місяці, але закликає не переоцінювати здатність російських військ до успішного проведення такого наступу.

XS
SM
MD
LG