Доступність посилання

ТОП новини

Данілов: ЗСУ роблять неможливе, але потрібно більше зброї


Українські військовослужбовці їдуть на бронетранспортері біля прифронтового міста Бахмут, 9 червня 2023 року
Українські військовослужбовці їдуть на бронетранспортері біля прифронтового міста Бахмут, 9 червня 2023 року

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявляє, що українські військові роблять неможливе, але потребують «постійного і значно більшого постачання озброєння».

«У ході активних бойових дій українська армія робить неможливе, ламає всі усталені теорії й практики ведення сучасних війн. Сили оборони України успішно виконують завдання наступу і контрнаступу в умовах рівності або навіть чисельної меншості задіяних сил і засобів. Реалізують завдання без переваги у повітрі. Випадок безпрецедентного характеру», – написав він у телеграмі.

За його словами, ЗСУ проводять унікальні військові операції без необхідного, як це передбачено нинішніми стандартами.

«Здійснюють унікальні військові операції без критичної першості в усіх компонентах, як це заведено за існуючими стандартами. У якої армії НАТО є такий досвід і такі залізні… нерви? Водночас пріоритет України – життя наших воїнів. У такому плані ми маємо незрівнянно менші втрати навіть в умовах наступу і контрнаступу, ніж росіяни. Але диво української стійкості потребує постійного і значно більшого постачання озброєння», – зазначив секретар РНБО, додавши, що це питання – одне з головних на засіданнях Ставки, зусиль президента та уряду.

Раніше Олексій Данілов заявив, що Україна забезпечує себе «певним обсягом» зброї власного виробництва, але «це не так багато, як хотілося б».

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський 5 липня заявив, що наступ українських сил відбувається за планом. За його словами, ніхто із союзників не підганяє українські сили в проведенні наступальних операцій.

«Ми розуміємо, чого нам сьогодні хочеться досягти, вийти, наприклад, на якийсь рубіж. Але я тому й буваю весь час у військах, розумію: одна річ, коли ти десь у спокійному місці це вирішив, а інша річ – це практично виконати в умовах шаленого опору противника», – сказав командувач Сухопутних військ.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наступ – «це не голлівудський фільм», оскільки «на карту поставлено життя людей». Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що його «злять» слова про те, що український контрнаступ триває «повільніше, ніж очікувалося», і додав, що кожен звільнений метр землі українським військам «дається кров’ю».

XS
SM
MD
LG