Доступність посилання

ТОП новини

Стрілянина в Дніпрі: у ДБР наразі не підтверджують оприлюднені дані про алкоголь в крові загиблого чоловіка


Раніше видання РБК-Україна з посиланням на джерело повідомило, що у крові загиблого виявили алкоголь
Раніше видання РБК-Україна з посиланням на джерело повідомило, що у крові загиблого виявили алкоголь

У Державному бюро розслідувань наразі не підтверджують оприлюднені дані про виявлення алкоголю в крові чоловіка, якого 29 серпня у Дніпрі застрелив поліцейський. Про розповіла радниця з комунікації Державного бюро розслідувань (ДБР) Тетяна Сап’ян.

«Наразі я не можу підтвердити, що ті результати (експертизи), які є в інтернеті, є достовірними. Мені відомо, що вони ще не готові. Коли вони будуть готові і в них дійсно буде підтвердження про кількість алкоголю в крові, ми одразу повідомимо. Я не можу підтвердити правдивість цих документів», – заявила вона в ефірі національного телемарафону.

Раніше видання РБК-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомило, що у загиблого під час стрілянини в Дніпрі під час досліджень виявили алкоголь. За даними джерела видання, в крові загиблого чоловіка виявили алкоголь на рівні 2,48 проміле.

Також правоохоронні органи, повідомляючи про розслідування, зазначали, що «після зупинки автомобіля, чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння».

Читайте також: Стрілянина в Дніпрі. «Схеми» отримали розширене відео з нагрудних камер поліцейських

29 серпня у Дніпрі поліцейський застрелив чоловіка, який, за даними правоохоронців, чинив опір після того, як патрульні зупинили його автомобіль, в якому за кермом була жінка, а також двоє дітей на задньому сидінні.

Поліція та ДБР почали розслідування і відкрили провадження за статтями про вбивство та перевищення службових повноважень.

Поліція також оприлюднила відео, зокрема, з вуличних камер спостереження. На запису видно, що водій авто, яке зупинили патрульні, порушив правила – «з крайньої правої смуги здійснив рух ліворуч», чим «підрізав» автомобілі інших учасників руху. За кермом на відео – чоловік.

Вбитого звали Джумбері Сілогава, йому було 38 років, він прописаний в Дніпропетровській області. Чоловік мав бізнес у сфері надання ритуальних послуг.

Автомобіль Jaguar, який зупинили патрульні, належить Наталії Сілогаві. Це – колишня дружина Джумбері. В момент інциденту в машині перебувала інша жінка, а не Наталія Сілогава.

За даними джерел «Схем» у правоохоронних органах, Джумбері Сілогава неодноразово порушував правила дорожнього руху. За період з 2018 по 2022 роки складено 12 протоколів через різні порушення ним ПДР, зокрема, перевищення швидкості, керування без посвідчення водія та рух під заборонені знаки.

XS
SM
MD
LG