Доступність посилання

ТОП новини

Водії, слюсарі, електромонтери – у Державній службі зайнятості розповіли про запити ринку праці


За даними ДСЗ, на ринку праці високий попит на кваліфікованих робітників, працівників сфери обслуговування і досвідчених фахівців
За даними ДСЗ, на ринку праці високий попит на кваліфікованих робітників, працівників сфери обслуговування і досвідчених фахівців

Найбільший попит роботодавців із початку 2019 року – на кваліфікованих робітників, повідомили на запит Радіо Свобода у Державній службі зайнятості.

За даними ДСЗ, з січня по липень 2019 року в базі даних відомства налічувалося 743 тисячі вакансій.

«У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігався на кваліфікованих робітників, а саме – водіїв, швачок (шевців – ред.), електромонтерів, слюсарів, операторів заправних станцій, електрогазозварників, трактористів, монтерів колій, токарів, робітників з комплексного обслуговування будинків, малярів, мулярів та столярів», – йдеться у відповіді служби.

Читайте також: Із російського філолога в реставратори меблів: як в Естонії навчаються все життя​

Як додають у ДСЗ, на ринку праці також затребувані працівники сфери послуг, зокрема: продавці, кухарі, охоронці, офіціанти, медичні сестри, помічники вихователів, пекарі, бармени. Крім того, як «стабільно високий» оцінюють попит на фахівців із досвідом роботи в економіці, медицині, фармацевтиці, освіті, державній службі.

При цьому, за даними ДСЗ, протягом 2018 року до неї звернулося 8,5 тисяч випускників вищих навчальних закладів, або 2% від загальної кількості людей, які закінчили ВНЗ. У попередні роки цей показник складав 5%-6%.

У липні 2019 року Міністерство освіти і науки повідомило, що найпопулярнішими спеціальностями для вступу стали філологія, право, менеджмент, комп’ютерні науки, журналістики, інженерія програмного забезпечення, психологія і медицина. Всього документи на вступ до ВНЗ подали 831,5 тисячі випускників шкіл.

XS
SM
MD
LG