Доступність посилання

ТОП новини

В «Дії» з’являться документи про шкільну та вищу освіту – Федоров


Михайло Федоров вказав на те, що після початку повномасштабного російського вторгнення багато українців втратили дипломати та атестати
Михайло Федоров вказав на те, що після початку повномасштабного російського вторгнення багато українців втратили дипломати та атестати

У мобільному застосунку «Дія» з’являться документи про освіту, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 4 листопада.

За його словами, цифрові версії можна буде використати при пошуку роботи або вступу до університету.

Федоров вказав на те, що після початку повномасштабного російського вторгнення багато українців втратили дипломати та атестати.

Читайте також: «Наш будинок згорів». Як переселенцям податися на компенсацію за втрачене через війну житло

«Забули вдома під час евакуації, залишили в тимчасово окупованих містах, частина була просто знищена під час ворожих ракетних обстрілів. Відновити документи про освіту — доволі складний бюрократичний процес. Тому їх цифровізація — це не тільки про зручність, але і про спрощення життя для тисяч ВПО», – заявив він.

Міністр додав, що Кабінет міністрів підтримав відповідну постанову, відтак Мінцифри починає працювати над втіленням разом із Міністерством освіти і науки та Державною податковою службою.

Наразі в «Дії» доступна перевірка біометричних паспортів, картки платника податків, COVID-сертифікатів, свідоцтва про народження дитини, довідки внутрішнього переселенця та студентського квитка.

XS
SM
MD
LG