Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Дніпрі визнав незаконним рішення міської влади про «погодинні» пільги на проїзд через карантин


Суд задовольнив позов учасника бойових дій на Донбасі В’ячеслава Гаркуші
Суд задовольнив позов учасника бойових дій на Донбасі В’ячеслава Гаркуші

Суд у Дніпрі задовольнив позов учасника бойових дій на Донбасі В’ячеслава Гаркуші й визнав протиправним рішення спецкомісії міськради про «погодинні» пільги на проїзд у громадському транспорті через карантин. Відповідне рішення ухвалив Дніпропетровський окружний адміністративний суд.

За рішенням міської комісії з питання техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, через посилення карантину в Дніпрі пільговики можуть їздити за пільгами в громадському транспорті тільки з 10:00 до 15:00.

Як розповів Радіо Свобода сам боєць, який є фаховим юристом, позов він подав 30 березня.

«Рішення є незаконним, бо порушує права осіб, які користуються пільговим проїздом, бо це право встановлене на рівні законом і не може бути обмежене рішенням органу місцевого самоврядування. Сперечатися з кондукторами й водіями немає сенсу, вони не юристи, виконують вказівку свого керівництва, тому було вирішено подати адміністративний позов до суду. Нам важливе визнання самого факту визнання протиправним цього рішення, щоб у майбутньому чиновники не ухвалювали таких рішень», – сказав В’ячеслав Гакуша.

Суд визнав протиправним і нечинним пункт постанови міської влади, який стосується обмеження пільг.

Наразі в окружному адмінсуді Дніпра перебуває ще щонайменше два позови учасників бойових дій на Донбасі, які оскаржують обмеження пільгового проїзду. Так, ветеран Олександр Пафомкін вважає рішення міської влади таким, що дискримінує пільговиків і порушує законодавство, а ще – вимагає надати його наукове обґрунтування.

24 березня в Дніпрі, за рішенням спецкомісії, посилили карантин, запровадивши деякі обмеження «червоної» зони, попри те, що місто поки перебуває в «помаранчевій». У мерії тоді пояснили, що «діють на випередження», а невдоволення містян викликане їхньою непоінформованістю про ситуацію.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG