Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина увійшла до трійки лідерів за кількістю заяв про порушення


Вимірювання температури перед входом на виборчу дільницю, Дніпро, 25 жовтня 2020 року
Вимірювання температури перед входом на виборчу дільницю, Дніпро, 25 жовтня 2020 року

Дніпропетровщина увійшла до трійки областей-лідерів на місцевих виборах за кількістю заяв про порушення, які надійшли до правоохоронних органів. Інформацію про це підтвердили 25 жовтня в пресслужбі обласної поліції.

Правопорушень, за якими вже склали адмінпротоколи, – 12. Поліція області також відкрила одне кримінальне провадження через порушення на виборах, повідомили в пресслужбі.

Водночас у громадянській мережі «Опора» поінформували про низку порушень, зафіксованих спостерігачами організації в області.

Як розповів регіональний координатор «Опора» Вадим Головченко, так, у Криворізькому районі, на одній із дільниць зникло близько ста бюлетенів. При прийомі бюлетенів на пачці було написано – 991 штука, але при перерахуванні їх виявилось 990. Комісія опломбувала пачку, але зранку виявила, що в ній 890 бюлетенів. На дільницю викликали поліцію.

Окрім того, спостерігачі «Опори» зафіксували черги на дільницях у Кам'янському та Дніпрі, безкоштовну роздачу масок на входах до дільниць у Кам'янському, порушення санітарних норм на низці дільниць. Також у Кривому Розі та П’ятихатському районі на дільницях були присутні сторонні особи.

На Дніпропетровщині – 2,5 мільйона виборців. Працює понад 1,7 тисячі виборчих дільниць.

До трійки лідерів за кількістю звернень про порушення також увійшли Київ та Київська область, повідомили в Нацполіції.

XS
SM
MD
LG