Доступність посилання

ТОП новини

Керівники ОТГ на Дніпропетровщині продавали гуманітарну допомогу – ДБР


Зібрані працівниками ДБР матеріали передали до обласного управління Національної поліції
Зібрані працівниками ДБР матеріали передали до обласного управління Національної поліції

Правоохоронці блокували продаж гуманітарної допомоги окремими посадовцями в Дніпропетровській області, повідомило Державне бюро розслідувань 20 жовтня.

За даними слідства, на одну із залізничних станцій Дніпропетровщини прибули майже 130 тонн борошна в рамках гуманітарної допомоги для місцевих територіальних громад.

Читайте також: Гуманітарна допомога ЗСУ і підозри волонтерам: що відбувається насправді?

«Проте деякі керівники цих територіальних громад вирішили не везти гуманітарну допомогу людям, а продати борошно через підставних осіб за цінами нижче ринкових. ДБР зафіксувало, як 17 тонн борошна з вагонів завантажили у вантажні автомобілі, після чого його намагалися вивезти для подальшої реалізації без жодних дозвільних документів», – йдеться в повідомленні.

Бюро звітує про блокування цієї схеми. Зібрані працівниками відомства матеріали передали до обласного управління Національної поліції, щоб «притягти до відповідальності всіх, хто причетний до розпродажу гуманітарної допомоги». Тривають слідчі дії.

У липні прокуратура в Києві повідомила двом підприємцям про підозру в продажі гуманітарної допомоги для військовослужбовців.

XS
SM
MD
LG