Доступність посилання

ТОП новини

Суд відправив експрезидента Молдови Додона під домашній арешт


Прокуратура висунула звинувачення проти Ігоря Додона за чотирма кримінальними статтями, включаючи держзраду та корупцію.
Прокуратура висунула звинувачення проти Ігоря Додона за чотирма кримінальними статтями, включаючи держзраду та корупцію.

Суд у Кишиневі відправив колишнього президента Молдови Ігоря Додона під домашній арешт на 30 діб.

Водночас прокурор Петр Ярмалюк заявив, що оскаржуватиме це рішення суду і вимагатиме відправити експрезидента під варту.

Молдовська антикорупційна прокуратура висунула звинувачення проти Ігоря Додона за чотирма кримінальними статтями, включаючи держзраду та корупцію.

24 травня Додона затримали на 72 години. Перед цим у нього відбувся обшук.

Додон називає переслідування політично вмотивованим.

Зять Додона Петру Мерінеану також був затриманий після того, як нібито намагався проковтнути доказ, повідомили в Генеральній прокуратурі Молдови.

У листопаді 2020 року проросійський Додон програв на виборах прозахідно налаштованій Маї Санду, яка навчалася в США і робила в своїй передвиборчій кампанії акцент на зближенні із Заходом.

Молдова – одна з найбідніших країн Європи – офіційно подала заявку на членство в Європейському союзі в березні після неспровокованого масштабного вторгнення Росії в Україну. Країна прийняла сотні тисяч біженців із сусідньої України.

XS
SM
MD
LG