Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі бойовики 10 разів обстріляли українських військових – штаб ООС


Двоє українських військових загинули на Донбасі
Двоє українських військових загинули на Донбасі

За минулу добу, 10 листопада, під час бойових дій на сході України загинули двоє українських військових. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Окупанти 10 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Тричі противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами. Ворог здійснював обстріли наших оборонних укріплень в районах населених пунктів Новотошківське, Золоте, Новолуганське, Піски, Марїнка, Тарамчук та Гнутове. Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 та 120 мм ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу Новолуганського. 82 мм міномети загарбники застосували і біля Новотошківського», – ідеться у повідомленні.

За інформацією штабу, найбільша вогнева активність противника зафіксована біля Мар’їнки, де протягом доби українських військових обстріляли тричі.

«У ході проведення заходів з недопущення проникнення ДРГ противника у проміжку між спостережними постами на Світлодарському напрямку, внаслідок спрацювання вибухового пристрою, що був встановлений окупантами, два військовослужбовці Об’єднаних сил загинули, ще двоє – зазнали поранень», – повідомили у штабі.

За даними української розвідки, військові знищили одного бойовика, а ще восьмеро зазнали поранень.

«У збройному угрупуванні «ДНР», визнаного в Україні терористичним, повідомили про 11 обстрілів з боку українських військових. Бойовики заявили, що ЗСУ обстріляли «аеропорт, район «Вольво-Центру», село Спартак в околицях і на околицях Донецька, Ясинувата і прилегле до неї село Василівка, горлівські селища Зайцеве і шахти Гагаріна, а також села Ленінське і Саханка».

У аналогічному угрупуванні «ЛНР» повідомляють про два порушення «режиму тиші» з боку сил операції Об’єднаних сил.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Раніше схожі режими тиші також не дотримувалися, сторони звинувачували в порушеннях одна одну.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні, за даними ООН, загинули понад 10 тисяч людей іще станом на кінець 2017 року – відтоді нових даних не оголошували.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG