Доступність посилання

ТОП новини

У Силах оборони кажуть, що відбили два штурми на Оріхівському напрямку


Російські війська двічі намагалися штурмувати на Оріхівському напрямку, але в обох випадках – безуспішно
Російські війська двічі намагалися штурмувати на Оріхівському напрямку, але в обох випадках – безуспішно

Російські війська двічі намагалися штурмувати на Оріхівському напрямку, але в обох випадках – безуспішно, йдеться у повідомленні Сил оборони півдня України.

«Минула доба в операційній зоні Сил оборони півдня пройшла напружено, проте ворог не зміг збільшити натиск. На Оріхівському напрямку окупанти здійснили два безуспішні штурми: один у районі Старомайорського та один у районі Роботиного», – кажуть військові.

У ЗСУ зазначають, що «по лінії бойового зіткнення та населених пунктах уздовж правого берега річки Дніпро загарбники били керованими авіаційними бомбами».

Також відомо, що «ворог вів аеророзвідку із застосуванням безпілотників різного типу – зафіксовані понад 200 вильотів».

«Росіяни продовжили масово використовувати й різноманітні дрони-камікадзе, зокрема типу Shahed і FPV, «Ланцети» тощо. Серед їхніх цілей вкотре виявилося цивільне населення прибережних населених пунктів, сільськогосподарська техніка, об’єкти цивільної інфраструктури, житлові приміщення», – кажуть у Силах оборони.

Після захоплення Авдіївки загарбники продовжили просуватися на захід від міста і водночас посилили тиск на Бахмутському напрямку, – тут епіцентром зусиль російських військ став Часів Яр.

В американському Інституті вивчення війни заявили 25 квітня, що російські війська, ймовірно, намагаються захопити якомога більше території до того, як прибуття безпекової допомоги США «значно покращить» обороноздатність України найближчими тижнями. «Російське військове командування може посилювати наступальні операції на північний захід від Авдіївки, оскільки ця територія надає більше можливостей для швидких тактичних успіхів, незважаючи на відносну оперативну незначущість цих успіхів», – зауважили аналітики.

Форум

XS
SM
MD
LG