Доступність посилання

ТОП новини

Один військовий поранений через обстріли на Донбасі минулої доби – штаб ООС


Один український військовий поранений внаслідок обстрілів на Донбасі минулої доби, 12 лютого, повідомляє прес-центр штабу операції Об’єднаних сил.

За повідомленням, підтримувані Росією бойовики п’ять разів порушили режим припинення вогню, в тому числі один раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Обстрілів зазнали позиції українських сил у районі таких населених пунктів: Мар’їнка, Хутір Вільний, Станиця Луганська, Травневе, Богуславське, Широкине

Підтримувані Росією бойовики звинуватили українських військових в обстрілах своїх позицій минулої доби. Про постраждалих бойовики не повідомляють.

Що відбувається в «ДНР» і «ЛНР»? – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:31 0:00

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 грудня 2018 року, цього разу з нагоди новорічних і різдвяних свят. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

XS
SM
MD
LG